日本の伝統発酵食の麹、鰹節等を使用し料理教室やテーブルコーディネートのセミナー開催中。昨今アグネスチャンの料理番組に出演。小、中学校の食育の講師や日本酒、食品企業のセミナーやレシピ提供等行っている


by 八丁堀女将

プロフィールを見る
画像一覧

S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

リンク・お問い合わせetc

Minori Kagami



“CREAな生活”(我が家の姫の日記)



発酵食品の料理教室とテーブルコーディネートのセミナーも随時開催中。出張レッスンも日本、海外と承りますのでお気軽に次のメールにお問い合わせ下さいませ。。。"h.m.kagami@gmail.com"またはminoka29jp@yahoo.co.jpにて承っております。

リンクフリーです。


カテゴリ

全体
recipe
cooking class
wine
gourmet
table coordinate
event
trip
cooking event
other

以前の記事

2016年 07月
2016年 04月
2016年 03月
2016年 01月
2015年 12月
more...

お気に入りブログ

愛と愉しみのスペイン料理
ちゅらかじとがちまやぁ
glaf blog
いつものパリ
食いしん坊の日記
フィレンツェ田舎生活便り2
たまの日向ぼっこ
happy to mee...
VINO! VINO! ...
K's Diary*
Yukari! What...
御蒔絵通信
石垣島かえる日記☆兄弟二人旅☆
日本、フィレンツェ生活日記
まめそれいゆのあれもこれも日記
築地オヤジとりきまるニャ...
Looking Up Sky

外部リンク

最新の記事

Hakkaisan Ferm..
at 2016-07-13 19:07
My cooking cla..
at 2016-04-03 14:41
Hatchobori Oka..
at 2016-03-12 22:35

タグ

Skypeボタン

ファン

記事ランキング

ブログジャンル

旅行・お出かけ
レストラン・飲食店

画像一覧

カテゴリ:cooking event( 5 )

Hakkaisan Fermentation Seminar in Niigata〜    八海山発酵セミナ〜新潟

Sorry,I’m writing this blog after a while...It's a long story but I’m good as always.
I look forward to hearing from all of you in the future.

すっかり更新が遅れてごめんなさい。ちょっといろいろ、、、が、いつもの通り元気ですよ〜!
こんなブログですがこれからも宜しくお願いします★

ということで、イベントのお知らせです。
Event information
Hakkaisan Fermentation Seminar in Niigata
八海山発酵セミナーを新潟で開催します。

Date: 7 August 2016,Sunday
Time: 12pm to 15pm
Theme: fermentation food
access:Niigata"ひゃんで!”
       URL→http://r.gnavi.co.jp/1aw8aejc0000/
contact:E-mail→minoka29jp@yahoo.co.jp
                   Minori Kagami

c0120866_15292846.jpg



Seminar's MENU
c0120866_15321910.jpg


We hope you all come and join us.
皆様のご参加お待ちしています
by minoise29jp | 2016-07-13 19:07 | cooking event | Comments(0)

Hatchobori Okami in Nihonbashi!?日本橋で八丁堀女将?!

Thanks to your efforts we were able to successfully complete "Sake Bar Event in Nihonbashi,Tokyo" on Feb 12~14.
The number of visitors was much larger than expected(about 3,500 people)
It’s our great pleasure that we could welcome lots of visitors.
皆様のお陰で先月東京日本橋で開催した”ぽんしゅバル”イベントは
予想を上回る来場者数で無事終了し皆様に大変感謝しています。
ありがとうございました
c0120866_1125690.jpg

I made this recipe etc....
沢山のレシピを担当しました。

開催場所は日本橋のブリッジ新潟

c0120866_11252118.jpg


exhibitors(出展企業)
c0120866_1243513.jpg

しいの食品(SHIINO FOODS CO.,LTD. )

c0120866_12442532.jpg

方舟(CEORY INC.)

c0120866_12445028.jpg

Cushu

c0120866_1245861.jpg


c0120866_12454259.jpg

As always,I made some dishes with fermented food.
いつもながら沢山の発酵食品を使った料理、、、、

c0120866_12455831.jpg

Thank you to everyone that has supported us.
出展企業の皆様ありがとうございました!

本日明日は新潟酒の陣開催中です!
Let's go Niigata!
by minoise29jp | 2016-03-12 22:35 | cooking event | Comments(0)

lecture,cooking class....Winter Event December,2015

Hello,everyone!

I visited Malaysia,Thailand and Vietnam last month.
I came in contact with diverse cultures there and was very inspired this time.
I think, travelling alone makes myself grow and gain a new sense of value.
There are many thing I'd like to talk about it but I will post about it after next week.

Not to change the subject,
I had a hetic at the end of last year.
My blog update is really late.
Belated I'd like to report my cooking class and seminar at the end of last year(December 2015)

こんにちは
先月はマレーシア、タイ、ベトナムと訪問してきました。
今回も多種多様な食文化に触れ、大変刺激を受けました。
一人旅は私を成長させ新しい価値観を得られるな〜とつくづく思います。
話は沢山ありますが、また来週以降にUPしますね。

話は変わりますが昨年末はとても忙しくすっかりブログの更新が遅れてしまいました。
遅くなりましたが昨年末の料理教室やセミナーの報告です。

I lectured about dietary(food) education in Junior High School.
中学校で食育講演会
c0120866_13253280.jpg
I'm glad over three hundred student enjoyed the lecture.
300人あまりの中学生が楽しんでくれこちらも嬉しかったです。
c0120866_13254928.jpg

Two Christmas cooking classes
   2つのクリスマス料理教室
c0120866_1337627.jpg
                                          Tokyo
                                           東京

c0120866_1232044.jpg

    Niigata
                                           新潟
                                         
Last but not least....
I gave an initial toast at my friends wedding. Kazumi and I are important friends.
I was nervous cause the participation of over 150 people.....emoticon-0136-giggle.gifemoticon-0136-giggle.gif
最後に友人の結婚式では乾杯の音頭をとりました。大事な和美ちゃんの結婚式
久々に緊張。出席者は150名以上、、、、
c0120866_1232263.jpg


by minoise29jp | 2016-03-02 17:32 | cooking event | Comments(0)

Hakkaisan Sake Brewery seminar~Let's have a party?!

It's getting cold in japan,isn't it?? It's time for Nabe!!
だんだん寒くなってきましたね。鍋の季節です!!

This is the report of my cooking seminar
'Hakkaisan ' last month.
Hopefully I could organized this lesson
twice in October.
先月の八海山で料理セミナー報告です。
10月はお陰様で、2回の開催となりました。

How to throw a "Nabe(hot pot) party" in winter !?
お家で簡単にできる鍋パーティーって?
c0120866_21543535.jpg


c0120866_22431538.jpg


c0120866_21551446.jpg

Wednesday evening lesson

c0120866_21553138.jpg

Thursday morning lesson
c0120866_22103277.jpg


c0120866_2211182.jpg

c0120866_2157369.jpg

It's too easy to cook it,
but it looks beautiful!
簡単ですが見た目なかなか。。。
They were greatly pleased.
皆さんとても喜んでくれました??

c0120866_2156699.jpg


c0120866_21564060.jpg


Thank you very much for your participation.
See you next time!

参加の皆さまありがとうございました。
またお会いしましょう!
by minoise29jp | 2015-11-23 17:30 | cooking event | Comments(0)

Happy collaboration in Osaka Part2


Asian food with Japanese sake of Hakkaisan(Hakkaisan Brewery)

アジアン料理と八海山の日本酒のコラボです。

c0120866_1354299.jpg




By the way, Have you ever drunk Amasake(Amazake)?
↑This Amasake tastes so amazing!
Amasake (Amazake) is a sweet, low- or non-alcohol traditional Japanese drink made from fermented rice
Recently,many people uses it as an all-purpose seasoning. of course, I also use this.

ところで甘酒を飲んだことはありますか?
このあまさけは本当に美味しいですよ。
甘酒は日本に古くからある飲み物で、味は甘く、低アルコール、ノンアルコールとあり米を発酵させて作ります。

最近では多くの人たちが万能調味料としても使用しています。
もちろん、私も使っています。

c0120866_13563455.jpg


You can get a overlooks the city from here. It has a very beautiful night view.
イベント会場からは市街地が一望でき、夜景がとても綺麗です??


c0120866_13545354.jpg



Hakkaisan Sake

c0120866_13551441.jpg


Hakkaisan Beer

c0120866_13575536.jpg


The marriage of Hakkaisan sake and Asian food
八海山の日本酒とアジア料理のマリアージュ

Eating Asian food , Drinking Hakkaisan Sake and Talking about
Asian food,culture and history.
料理を食べながら、飲みながら、アジアの料理、文化歴史について少しお話。
c0120866_13582836.jpg






c0120866_13571144.jpg

We had a very enjoyable time??Thank you for having joined this time.
楽しい時間でした!!参加いただきありがとうございました。

ハピコレ代表で友人でもある井山和美さんにも感謝の気持ちでいっぱいです。ありがとうございました!!
by minoise29jp | 2015-09-20 13:52 | cooking event | Comments(0)